Mobilmenu
Hem
Mediyoga
Meditation
Mindfulness
Andning
Kurser
Boka
Mobilmenu
MediYogann Studio, Hotell Fisketången, Kungshamn
070-417 92 77
info@mediyogann.se
Mediyoga
En plats att komma till för återhämtning och balans.
Meditation
Meditation är som att hänga med själen en stund
Mindfulness
Tillåt dig själv att helt och fullt släppa taget en stund.
Andningen
Andningen är det mest kraftfulla redskap som finns för att motverka stress och den närmaste vägen till närvaro, att vara här och nu - i kroppen.

Många fördelar med att utöva MediYoga regelbundet!

2020-02-17

Yoga är stressreducerande
För mycket och långvarig stress påverkar oss negativt både fysiskt och psykiskt. Att utöva yoga är ett effektivt sätt att hantera negativ stress. De lugna, djupa andetagen aktiverar det parasympatiska nervsystemet som är kroppens lugn-och rosystem och hjälper kroppen att sänka pulsen och blodtrycket.

Närvaron och koncentrationen ökar
I dagens samhälle är vi ständigt utsatta för mängder av intryck och impulser. Det kan göra det svårt att vara närvarande i stunden och tankarna kan fara runt lite för fort. I yoga övar vi på att röra oss i synkronisering med andetaget och för att klara denna synkronisering krävs full närvaro och koncentration.

Sömnkvaliteten förbättras
När vi är mindre stressade sover vi bättre och när vi sover bättre känner vi oss mindre stressade. Fysisk aktivitet och mental avslappning hjälper till att stötta den här goda spiralen. Genom att fördjupa och förlänga våra andetag sänker vi nivån av stresshormon i blodet vilket hjälper oss att sova bättre.

Rensar och renar kroppen samt förbättrar matsmältningen
Yoga ökar syresättningen av blodet och vissa positioner sägs stimulera matsmältningsorganen, liksom njurarna och levern. Särskilt rotationer sägs vara utrensande och andningsövningar hjälper till att öka syreupptaget och renar blodet. Matsmältningen påverkas av både hur du rör dig och hur du andas.

Yoga hjälper till att balansera hormonerna
Yoga är känt för att balansera hormonsystemet, särskilt körtlarna i det endokrina systemet, vars uppgift är att utsöndra hormoner i i kroppen. Med hjälp av olika yogapositioner kan vi vitalisera och balansera hormonerna för att må bra.

Yoga stärker vår intuition
-vår magkänsla, eller intuition, har ofta rätt, och vi skulle må bra av att lyssna mer på den. Regelbunden meditation hjälper till att lugna och stilla sinnet och minska vår oro, eventuella rädslor och fobier samtidigt som det stärker vår intuition så att den kan vägleda oss framåt.

Arkivet.

Hemsidan är skapad av Kimsoft Media AB